Hjo folkhögskolas kör. Foto Inger Blomberg/Hjo folkhögskola.
P1

Påskgudstjänsten: Kristus är uppstånden

Påskgudstjänsten är kyrkoårets höjdpunkt, då vi firar att Jesus Kristus är uppstånden från de döda. Detta är grunden för vårt hopp om det eviga livet. Denna högtidsgudstjänst innehåller mycket sång och musik med medverkan av solister från musiklinjen och folkhögskolans kör under ledning av Karl Wikenståhl. Folkhögskolans präst Olivér Joób leder liturgin. Skara stifts biskop Åke Bonnier predikar.

Om Hjo folkhögskola, Skara stift
I utkanten av den lilla medeltidsstaden Hjo ligger folkhögskolan som har Skara stift som huvudman. Här erbjuds, förutom den allmänna linjen, kyrkomusikerutbildning, Svenska kyrkans grundkurs, musiklinje, konst- och konstnärsutbildning. Det finns även en allmän kurs med polisförberedande profil, kurser som vänder sig till åldrarna över 55 samt flera distanskurser och kortkurser.

I folkhögskolans ljusa och moderna kapell från 1989 erbjuds regelbundet gudstjänster och andakter med ett rikt musikliv.

Medverkande:

Biskop Åke Bonnier, predikant

Olivér Joób, liturg

Lasse Hagström, organist

Karl Wikenståhl, körledare och organist

Mathias Lundqvist, körledare vokalensemblen

Hjo folkhögskolas kör

Hjo folkhögskolas vokalensemble

Solister och musiker från folkhögskolans musiklinje och kantorslinje

Textläsning och böner: folkhögskolans elever och personal

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".