Emma på promenad i Uppsala där dokumentären om Nora utspelar sig. Foto: Louise Jacobson/Sveriges Radio
Emma på promenad i Uppsala där dokumentären om Nora utspelar sig. Foto: Louise Jacobson/Sveriges Radio
P1

Tendens Samtalet: Nora gav mig kraft

Emma skrev mail till radion när hon hade lyssnat på dokumentären ”Den fastspända flickan”. Hon kände igen sig i Noras erfarenheter av våldtäkt. Dokumentären gav henne också kraft.

- Bland annat så bestämde jag mig för att göra en tilläggsanmälan till min egen polisanmälan och berätta allt, säger hon.

Tilläggsanmälan betyder att chanserna att den man som Emma pekar ut i sin anmälan tas in till förhör.

Emma väntade tre och ett halvt år innan hon gjorde sin första anmälan. Hon tvivlade på om det som hon hade varit med om var en våldtäkt eller ej.

Jag känner igen mig i känslorna som Nora beskriver. Hon nämner bland annat att hon hade skuldkänslor och att hon tänkte att hon hade haft del i det. Så har jag tänkt väldigt mycket. Om jag inte hade dansat på klubben….Om jag inte hade den där klänningen…

Idag är Emma säker på att det som skedde var brottsligt, men eftersom bevis saknas tror hon inte att mannen kommer åtalas. Polisen har ännu inte gjort någon utredning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".