Lantzkampen i P1 - Annika Lantz Sveriges Radio P1 Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2013-03-14

Äntligen är det dags för frågesport i P1 med Annika Lantz!

Är det fler eller färre som vill börja på ridskola efter hästköttsskandalen? Varje fredag med start 5 april kl. 18.15 kommer Annika Lantz, i nya frågesporten Lantzkampen, att låta världen utmana Sveriges Radio i en frågetävling utan gränser.

– Vi på P1 är ju väldigt bra just på att ställa frågor, men jag tyckte att det var hög tid att också låta våra lyssnare få reda på huruvida svaren vi får är rätt eller inte, säger Annika Lantz allvarligt när hon får frågan om varför hon valt frågesporten som genre.

Ett lag kommer varje vecka att bestå av två Sveriges Radio-medarbetare som med sin stolthet som insats kommer att tävla mot två personer som inte jobbar på Sveriges Radio. Det finns jättemånga sådana människor (enligt Annika Lantz).

Spörsmålen kommer att kretsa kring veckans nyhetshändelser, och kommer ömsom att kräva direkta svar, ömsom kräva väl underbyggda resonemang.

Är Palmeutredningen en frukt? Och vilken serietecknare skulle ha tecknat riksbankschefen Stefan Ingves, om har var en animation? 

Alla svar bedöms efterhand av den eminenta och extremt kompetenta tjejdomaren, Sara Lövestam. Debatt mellan, eller inom, de båda närvarande lagen, är inte förbjudet. En riktigt lyckad vecka kommer en eller flera frågor att ställas i melodiform av samtidstrubaduren Fredrik Olsson.

– I en tid där det finns mer information än mat, är det också viktigt att någon i slutet av veckan reder ut vad som verkligen varit viktigt under dom senaste dagarna. Jag ser Lantzkampen som en ren service till vilsna lyssnare. Frågesport är ju hjärnans sätt att säga ”Jag finns”, fortsätter Annika.

Sändningstid: fredagar kl. 18.15 i P1 med start 5 april, samt för efterhandslyssning på www.sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.


Pressbilder

Annika Lantz leder Lantzkampen i P1
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2748238_1333_2000.jpg
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2748239_1333_2000.jpg
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio


För mer information och intervjuer, vänligen kontakta:
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
0730-70 25 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".