Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Pressmeddelande 2013-03-15

Kristian Åström ny ekonomikorrespondent på Sveriges Radio

Publicerat fredag 15 mars 2013 kl 16.20
Kristian Åström foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sveriges Radio förstärker den internationella ekonomiska bevakningen det kommande året genom att tillsätta en ny ekonomikorrespondent. I samarbete med ordinarie ekonomikorrespondent Staffan Sonning ska Kristian Åström i nyheter och reportage skildra spelet mellan människor, marknad och politik.

Kristian Åström har varit verksam på Sveriges Radio sedan 1993. Han har bland annat varit utrikeskorrespondent i Berlin, producent för Studio Ett, P1-Morgon, God Morgon Världen och Konflikt samt chef för Ekonomiekot. Som utsänd har han rest över hela världen och bevakat konflikter, katastrofer och ekonomisk utveckling, senast i Japan.  

Kristian Åström är självlärd i ämnet ekonomi: 

– Ekonomi har alltid intresserat mig. Under studietiden tänkte jag att jag läser in det själv, och så har det faktiskt blivit. Jag tror att intresse i längden är viktigare än formella meriter. Jag är en journalist som arbetar med ekonomi, inte tvärtom. 

Hyllorna därhemma är numera fyllda med all möjlig ekonomisk litteratur. 

– Just nu läser jag om modeller för en hållbar tillväxt, något som kommit i skymundan av eurokris och hög arbetslöshet. Men jag är övertygad om att vår ekonomi kommer att tvingas anpassa sig till vad de ekologiska systemen tillåter för att inte kollapsa, säger Kristian Åström.  

Per Eurenius, Sveriges Radios utrikeschef är glad över den nye korrespondenten:

– Världsekonomin är i obalans. Det är skuldkris i Europa med miljontals arbetslösa människor. Det finns skäl att förstärka den globala ekonomibevakningen under det kommande året.


Pressbild
Kristian Åström
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2750847_2000_1333.jpg
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:
Per Eurenius, utrikeschef
per.eurenius@sverigesradio.se
08-784 62 05

Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
0730-70 25 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".