1 av 2
Lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry. Foto: Tobias Bohlin/UR.
2 av 2
Reine Brynolfsson läser Lille prinsen i en kritikerrosad produktion från UR:s barnredaktion. Start 7 april kl. 8.05 i P4. Alla tio delar finns att höra efter sändning på ur.se. Foto: Roger Stenberg/Dramaten.

Lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry

P4 (barn). UR uppmärksammar med ett radiodrama att det i år är 70 år sedan Antoine de Saint-Exupéry skrev "Lille prinsen". En bok som kom att bli en klassiker för alla åldrar och som påminner oss om barnets förmåga att med öppna ögon och ett öppet sinne närma sig världen. 

Lille prinsen är en tidlös bok för både barn och vuxna. Den har utnämnts till en av tidernas bästa böcker flera gånger om och sålts i mer än 134 miljoner exemplar världen över.

I radioversionen av Tove Jonstoij och Magnus Berg blir Lille prinsen en berättelse om fantasins makt, om barnets blick, om de vuxnas dårskap, om vänskap, ansvar och om vad som är viktigt i livet.

Del 1/10: "Hundra mil från bebodda trakter". En flygare nödlandar i öknen och somnar hundra mil från bebodda trakter. I gryningen väcks han av en liten röst. Reine Brynolfsson läser Antoine de Saint-Exupérys bok.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".