Håll i dig Gudrun! Hobbytrumpetaren Mattias Piltz demonstrerar för Emil Jensen och Gudrun Schyman vad han kan åstadkomma sina vibrerande trumpetarläppar. Foto: Lars Mogensen/Sveriges Radio
P1

Mellansnack i P1 med Emil Jensen – om passion och lidande

Musikern och poeten Emil Jensen är en av Sveriges mest underfundiga och intressanta scenpersonligheter – engagerad, nyfiken och personlig i sitt tilltal. I Mellansnack tar han emot gäster hemma i sitt kök i Malmö.

I påsk möts den passionerade politikern och folkbildaren Gudrun Schyman samt filmaren, katoliken och hobbytrumpetaren Mattias Piltz hemma hos Emil.

Det blir ett samtal om passionerad kärlek till musikinstrument, människor och livet. Det handlar om hur det egna lidandet kan förvandlas till hopp och om den kristna kyrkans berättelse om passion och lidande.

Trettio sångare i Klubbkören under ledning av Erik Hjärpe tränger ihop sig för en agnostisk gospel i köket och Emils lika excentriska som fiktiva granne, Danuta Jönsson, kommer förbi och fikar. Danuta spelas av Sanna Persson-Halapi, känd från teveserien Hipp Hipp.

Mellansnack med Emil Jensen produceras av Lokatt Media.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".