Att växa i tro Tureholmskyrkan i Sösdala, Skåne Foto: Frida Dahlén
P1

Gudstjänsten: Att växa i tro

Vi hamnar ofta i vardagliga situationer där kvalitén på vår kärlek behöver komma till uttryck. I vilken utsträckning är vi beredda att lyssna, hjälpa till, uppmuntra och ge?

Flera av söndagens texter handlar om Jesu uppmaning att vi ska älska varandra, så som han har älskat oss. Vad kan detta innebära?

Om det handlar söndagens gudstjänst från Tureholmskyrkan i Sösdala, Skåne.

Tureholmskyrkan, Sösdala
Sösdala är ett litet samhälle cirka 1,5 mil söder om Hässleholm, i norra Skåne. Mitt i samhället ligger Tureholmskyrkan. Kyrkan firade förra året 20 års jubileum. I fonden i kyrksalen hänger en tavla, bestående av 19 bilder ur Jesu liv. Konstverket, som är skapat av Sösdala konstnären Ingrid Ohrberg  består av omkring 1400 ihopsydda skinnbitar.

Tureholmsyrkan har under åren blivit en mötesplats för många människor i skiftande åldrar. Kyrkbyggnaden är formad likt en öppen famn dit församlingen generöst vill inbjuda människor att komma. Sången och musiken har länge haft en framträdande roll. Sösdala missionsförsamling, som är en del av Gemensam Framtid, består av ca. 180 medlemmar och det livaktiga ungdomsarbetet equmenia.

Medverkande
Pastor Derek Walles, predikant
Dan Inge Olsson, gudstjänstledare, arrangör och pianist
Tillsammanskören och Ungdomskören
Emma Olsson, dirigent, piano och flöjt
Lars Åke Martinsson, bas
Jörgen Grimberg, gitarr
Jonathan Martinsson, trummor
Textläsning och böner, Margareta Martinsson, Eveline Nyberg, Frida Dahlén och Emma Karlsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista