Jag hatar teater. Hamadi Khemir. Kristian Hallbergs specialskrivna pjäs Jag hatar teater, ett sammarbete mellan Unga Dramaten och Unga Radioteatern. Sveriges Radio Radioteatern. foto: Sören Vilks.

Nytt samarbete mellan Unga Radioteatern och Unga Dramaten

Kristian Hallbergs specialskrivna pjäs Jag hatar teater inviger samarbetet med en föreställning som spelas den 21 april kl 10.45 på Elverket och direktsänds i P4.

Jag hatar teater spelas för en publik på Unga Dramaten/Elverket och direksänds av Unga Radioteatern i Sveriges Radio P4, den 21 april klockan 10.45. Pjäsen är uppdelad i två femton minuter långa akter, varav den första sänds live i radio och den andra delen spelas in och sänds i P4 samma tid den 28 april.

Manus: Kristian Hallberg
Regi: Ellen Lamm
Kompositör: Stefan Johansson

Medverkande: Emma Mehonic, Danilo Bejarano, Hamadi Khemiri och Basia Frydman.

Ellen Lamm har regisserat ett stort antal pjäser på såväl Dramaten som Radioteatern.

Om pjäsen:
Jag hatar teater handlar om en flicka som tvingas gå på barnteater och möter en kostymör som sticks med nålar, en sminkör som pratar på vers, och - en gråtande Johnny Depp.

Kristian Hallberg: ”Jag hatar teater är skriven först och främst som en hyllning till alla er som sitter framför radioapparater och lyssnar varje söndag på Unga Radioteatern. I denna blinkande tid känns ni otroligt viktiga. Ni fyller mig med sådant lugn och ro när jag föreställer mig er, där ni sitter i köket med mackan och filen och lyssnar eller springer runt i kollektivtrafiken med teater i era öron. Tack. Hoppas vi ses en dag.”

21 april kl 10.45 på Unga Dramaten/Elverket

Sveriges Radio P4 och Unga Radioteatern i samarbete med Unga Dramaten

Pressbilder:
Foto: Sören Vilks.
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2780916_1181_1743.jpg

http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2780924_1181_1770.jpg

http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2780909_1181_1772.jpg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista