Logotyp: Svensktoppen nästa! Av: Stefan Viterstedt.
20013-04-15

959 nyskrivna låtar tävlar i Svensktoppen nästa!

Svensktoppen nästa är Sveriges Radios rikstäckande musiktävling för låtskrivare, artister och nyskriven musik. Nu är alla bidrag räknade och 959 nyskrivna och inspelade originallåtar har kommit in till tävlingen vilket är en ökning från förra året.

Under hela mars månad har P4:s 25 lokala kanaler tagit emot nyskrivna tävlingsbidrag till 2013 års upplaga av P4:s stora musiktävling.

–  Att Svensktoppen nästa som musiktävling betyder mycket för många låtskrivare och artister landet  runt är tydligt, säger Svensktoppens nästas projektledare Maths Broborg.

Urvalsprocessen är nu igång. Flera jurygrupper bland landets P4-kanaler har redan valt sina finalister. Dessa tävlande bidrag står nu på tur för kommande jury- och publikröstning och delfinaler inför publik.

Svensktoppen nästas lokala delfinaler mynnar ut i 25 finalbidrag. I inledningen av augusti väljer en jury ut åtta av dessa som riksfinalbidrag. Finalisterna tävlar och uppträder sedan live i direktsändning i P4 inför publik från stora scenen på Liseberg i Göteborg den 25 augusti.

En jury tillsammans med publiken avgör vilken vinnaren blir, och publikens röst väger tyngst. Den låt som vinner Svensktoppen nästa spelas också regelbundet i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans till Svensktoppen. Dessutom erbjuds den vinnande artisten en plats i Melodifestivalen 2014.

Mer om Svensktoppen nästa finns på www.sverigesradio.se/svensktoppennasta  

Pressbilder:
Svensktoppen nästa, logotyp:     http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/1545074_2000_800.jpg

Maths Broborg, projektledare Svensktoppen nästa. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio    
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/2777684_2000_1333.jpg

För mer information, vänligen kontakta:
Maths Broborg, projektledare Svensktoppen nästa
maths.broborg@sverigesradio.se
08-784 5644

Susanne Tellinger, pressansvarig, P4
susanne.tellinger@sverigesradio.se 
08-784 6570

Besök Sveriges Radios presswebb: twitter.com/pressgruppen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista