Lundströms bokradio Marie Lundström Sveriges Radio P1 foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
P1

Lundströms Bokradio

Tro det eller ej, våren är här, och med den floden av trädgårdsböcker. Författaren och professor emeritus i idéhistoria Ronny Ambjörnsson ska berätta för Marie Lundström varför han just nu skriver på en trädgårdsbok, vad han grävt fram hittills på Kungliga Biblioteket, samt hur hans egen trädgårdsbesatthet ser ut.

I samma samtal får trädgårdsskribenten och författaren Agneta Ullenius beskriva denna gröna genre, hur skriver man en riktigt bra bok om rabatter och buxbom, och hur läser vi dessa volymer – som tittböcker eller riktiga handböcker? Vad kan man se för tendenser i årets utgivning?

Dessutom: hur såg det ut i allas vår bibliska urträdgård Edens Lustgård? Reporter Jon Jordås söker svaret.

Och missa inte vårt möte med en av arabvärldens största – Adonis. Reporter Mona Masri har träffat den 83-årige poeten i hemmet i Paris för att prata om ett mer än 50 år långt skrivande liv och varför han kallades ”atombomben” som ung.  

Programledare: Marie Lundström
Producent: Nina Solomin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".