Menys Fia Gulliksson besöker denna vecka Åland och lagar mat med den ålänska tv-kocken och matinspiratören Harriet Strandvik. Foto: Fia Gulliksson/Sveriges Radio
P1

Meny

Åländska traditioner, festlig vardagsmat och världens äldsta drickbara champagne bjuds på när Menys Fia Gulliksson lagar mat på Åland.

I den här veckans Meny i P1 besöker programledaren Fia Gulliksson Åland där hon både bjuds på åländska traditioner som ålandspannkaka som serveras med sviskonkräm och tittar på världens äldsta drickbara champagne som bärgats från ett vrak på havets botten.

Veckans gästkock är hushållsläraren, tv-kocken och skolmatsinspiratören Harriet Strandvik i Mariehamn , som arbetar med det åländska projektet Ny Nordisk Mat inom området barn mat och hälsa.

I programmet lagas ärtsoppa på djupfrysta gröna ärtor, fläskkotlett på åländsk gris med ragu på morot och havtorn och marinerade äpplen och bär med kardemummagrädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".