Maia Hirasawa, veckans gästredaktör i P3. Foto: Miki Anagrius.

Maia Hirasawa gästredaktör i Musikguiden i P3

P3. Maia Hirasawa slog igenom med låten "And I found this boy" 2007 och utsågs till Årets nykomling på P3 Guld året därpå. Nu är hon aktuell med albumet "What I saw" och som veckans gästredaktör i Musikguiden i P3.

Parallellt med solokarriären här hemma i Sverige har Maia blivit en stjärna i Japan. Där bodde hon under en period i början av 2010-talet och var just på väg att återvända till Sverige när jordbävningskatastrofen inträffade 2011. Den omtumlande upplevelsen i Japan har präglat innehållet på "What I saw", den första av Maia Hirasawas skivor som ges ut både här i Sverige och på den Japanska marknaden.

När Maia är gästredaktör i Musikguiden passar hon på att presentera några japanska hits som inte har spelats i svensk radio förut. Lyssnarna får höra vad Maia alltid sjunger på karaoken i Japan och mästerliga poplåtar av och med hennes musikaliska inspiratörer.

Musikguiden i P3 med Maia Hirasawa, måndag - torsdag kl 18.30 med start 6 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".