1 av 2
Viggo, Olga och Martin Falklind. Foto: Linda Belanner
2 av 2
Viggo, Olga och en gädda. Foto: Linda Belanner

Viggo och Olga fiskar gädda

(P4) Barn. Viggo och Olga är nio år. En sen försommarkväll åker de ut på sjön i jakt på en av de allra största fiskarna som finns i Sverige. Viggo och Olga är pirriga. Det är första dagen med Martin Falklind och han ska lära de grunderna i att fiska. Kommer de få napp? Och hur vassa tänder har egentligen en gädda?

Nästan var man än bor i Sverige så är man nära vatten. Det kan vara en sjö, en älv, en å eller ett hav. Och där i gömmer sig de mest fantastiska fiskarna. Den här veckan i barnradion ska vi ta med er ner i vattnet. Plask!  För idag startar en ny serie. Du ska få träffa Viggo och Olga som bor i Göteborg.  De är nio år och de ska få lära sig fiska fem olika fiskar, en fisk för varje dag. Till sin hjälp har de Martin Falklind- fiskarnas egen Zlatan som Olga säger. Martin Falklind är till vardags chefredaktör för Fiskejournalen och har fiskat i hela sitt liv. Olga har fiskat i tre år och Viggo är nybörjare.

Reporter Anna Hammarén. Producent Linda Belanner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".