I ”Tack för maten” får lyssnaren följa med Sveriges Radios prisbelönta miljöreporter Malin Olofsson ut på den svenska landsbygden och undersöka alternativen som försvann med lågprisjakten. Med i sitt resande matsällskap har hon kocken Maximillian Lundin. Foto: Sveriges Radio
P1

Tack för maten med Sveriges Radios prisbelönta miljöreporter Malin Olofsson

Vad ska vi egentligen äta om vi vill att maten ska vara schysst producerad? Och vad var det för mat som försvann i lågprisjakten? Följ med Sveriges Radios prisbelönta miljöreporter Malin Olofssons resande matsällskap och få svaren.

Med i sitt resande matsällskap har hon kocken Maximillian Lundin.

I det första programmet handlar det om det klimatproblematiska riset, vem är egentligen Uncle Ben och vad är alternativet?

I det andra programmet handlar det om biffar, kotletter och färs – hur växte köttindustrin fram och vad ska vi egentligen välja i köttdisken?

I det tredje programmet handlar det om den så älskade - och hatade – potatisen. Den har mättat många magar och är en riktig klimathjälte men är idag hotad av både bladmögel och dietgurus. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".