Ulrika Hjalmarson Neideman. Foto: Mattias Ahlm/SR
P1

Kropp & Själ – Vem behöver kött?

Kött. Rött kött. Vitt kött. Grillat, rökt, stekt och långkokt. Vi äter mer kött än någonsin tidigare. Samtidigt kommer den ena forskningsrapporten efter den andra som visar hur cancerframkallande vår köttkonsumtion är.

Inte ens hästköttskandalen och miljöaspekterna får oss att avstå. Vad är det då som driver oss? Dagens Kropp & Själ handlar om varför vi äter kött och vem som egentligen behöver flintasteken och karrén som proteinkälla.

Programmet undersöker också hur det går med planerna för det odlade köttet. Ligger en odlad hamburgare på våra tallrikar snart, eller var det hela en flopp?

Programledare är Ulrika Hjalmarson Neideman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".