Sommar i P1 med Annika Hagström. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sommar i P1 med Annika Hagström

Journalist och tv-programledare som i sitt tredje Sommarprogram ska prata om sitt danska ursprung.

Frilansar flitigt både som tidningskrönikör och programledare i tv trots att hon är pensionär sedan fem år tillbaka. Under sina år som anställd på Sveriges Television gjorde hon bland annat programmen Caramba! med Jacob Dahlin, Magazinet med Jan Guillou och det granskande programmet Rikets Affärer. Inledde karriären som skrivande journalist på Expressen. Har gjort flera tv-dokumentärer och skrivit ett flertal böcker. Tillsammans med dansbandet Vikingarna spelade hon in singeln Tredje gången gillt som låg nio veckor på Svensktoppen.

Det jag tyckte var jobbigast hos min mamma; hennes längtan till hamnkvarteren där hon växte upp, hennes doft av pilsner, olivolja och Niveakräm, allt detta finner jag nu hos mig själv. Mitt Sommar ska handla om mitt danska ursprung och möten med människor som lämnat spår i mitt sinne. Därtill lite lovsång och lite dragspel…

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".