Sandra Kassman sjunger sitt bidrag Never got started. Foto: Sabina Kuutti/ Sveriges Radio
2013-06-17

Sandra Kassman lycklig Stockholmsvinnare av Svensktoppen nästa

Nu är Stockholms finalen i Svensktoppen nästa avgjord. 2013 års lyckliga vinnare heter Sandra Kassman. Hon vann med låten ”Never got started”.

– Jag har nästan inte förstått det än, sa en lycklig Sandra när hon ställde sig på scen för att spela sin låt en andra gång. Det här är det största som har hänt mig och det betyder mycket för min karriär, fortsätter vinnaren Sandra Kassman.

Stockholms finalen av Svensktoppen nästa avgjordes under direktsändning i P4 Stockholm under måndag förmiddagen (17/6).  

Sandra Kassman är en 21-årig sångerska från Nacka. Hon har en bred repetoar, allt från soul och rock, till musikal. När hon var sex år medverkade hon för första gången i musikalen, Kristina från Duvemåla, på Cirkus i Stockholm. Hon utbildar sig nu på Musikalakademien i Umeå. Stockholmsfinalen av Svensktoppen nästa vann hon med popballaden ”Never got started”, signerad Nils-Petter Ankarblom.  

Sandra Kassman ska nu tävla mot 24 andra finalbidrag i augusti. Då väljer en jury ut åtta av dessa. De åtta utvalda finalisterna tävlar och uppträder live på Lisebergs stora scen i direktsändning inför publik 25 augusti.
 – Det gäller att hålla tummarna för att få spela på Liseberg också, säger Sandra Kassman.

På andra plats i Stockholms finalen kom indiepopbandet Quite Frankly med ”You Should Know”, trea blev Kjell Käpp Eriksson med ”Kärlek är starkare än hat”. 

Läs mer på: 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5567030  

Om Svensktoppen nästa
P4:s rikstäckande musiktävling Svensktoppen nästa arrangeras för sjätte året i rad. Både nya och etablerade låtskrivare och artister kan vara med och tävla med nyskrivna låtar. Priset är en garanterad plats som utmanare på Svensktoppen samt att vinnande artist i Svensktoppen nästa erbjuds en plats i Melodifestivalen 2014. Fjolårets vinnare, som kom från Stockholm, Terese Fredenwall, vann tävlingen med låten ”Drop the fight”, och var med i Melodifestivalen 2013 med egna låten ”Breaking the silence”.  Hon gick vidare till andra chansen.

För mer information om Svensktoppen nästa, besök:
sverigesradio.se/svensktoppennasta 

Pressbilder:
Sandra Kassman, vinnare i Stockholms finalen av Svensktoppen nästa 2013. Foto: Sabina Kuutti /Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/103/2880222_1200_675.jpg

Svensktoppen nästa, logotyp    
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/1545074_2000_800.jpg 

För mer information, vänligen kontakta:
Ylva Frid, producent
ylva.frid@sverigesradio.se  
0703- 54 58 28

Besök Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press och twitter.com/pressgruppen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".