Sommar i P1 med Sarita Skagnes. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
P1

Sommar i P1 med Sarita Skagnes

Föreläsare, författare och servicemanager vars sommarprogram kommer att handla om kampen för att finna sin identitet och tillhörighet för en oönskad dotter som skulle ha varit död.

Flickan som fick ”frihetsvingar” och orsakade en skandal men fann sitt människovärde. Föddes som oönskat flickebarn och redan då ville hennes far ta livet av henne. Byttes bort mot en pojke och växte upp som tjänsteflicka i Indien. I sin bok Bara en dotter beskriver hon hur hon sedan kom till Norge som 16-åring och tvingades bryta all kontakt med sin familj sedan hon förälskat sig i en norsk man. Jobbar idag för flera välgörenhetsorganisationer och föreläser om flickors utsatta situation i världen. Hennes bok har hittills utkommit på norska, svenska, finska och engelska.

– I Norge firas i år att kvinnor haft rösträtt i 100 år, men hur har kvinnor det i andra delar av världen? Mitt Sommarprogram handlar om kampen för att finna sin identitet och tillhörighet för en oönskad dotter som skulle ha varit död.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".