Sommar i P1 med Henrik Lundqvist. Foto: Adam Ihse/Scanpix
P1

Sommar i P1 med Henrik Lundqvist

Hockeymålvakt, bosatt i New York som i sitt sommarprogram berättar om sina drivkrafter. Om att lyckas och nå sina drömmars mål men också om hur det känns att förlora i en tillvaro där allt handlar om att vinna.

New York Rangers och Manhattan är hans hemvist sedan 2005. Blev förra säsongen, som andra svensk genom tiderna, utsedd till NHL:s bästa målvakt. Har varit nominerad till priset ytterligare fyra gånger. Tog OS-guld med Tre Kronor i Turin 2006 och har dessutom vunnit två SM-guld med Frölunda. Efter att i alla år spelat i samma lag som sin tvillingbror Joel ställdes de två mot varandra för första gången i mötet mellan Dallas Stars och New York Rangers 2006. Det var första gången i NHL:s historia som ett tvillingpar möttes som utespelare och målvakt. Spelar gitarr i ett coverband och har blivit utsedd till Sveriges bäst klädda man.

 – Från sandlådan på dagis i Åre till Madison Square Garden i New York City. I mitt sommarprogram skall jag prata om mina drivkrafter, om att lyckas och nå mina drömmars mål men också om hur det känns att förlora i en tillvaro där allt handlar om att vinna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".