Rasmus Persson och Hanna Andersson i Sommar-Christer i P3. Foto: Sveriges Radio
P3

Hanna Andersson och Rasmus Persson leder Sommar-Christer

Relationsprogrammet Christer, ”Din vän i etern”, gör inget sommaruppehåll i år. Hanna Andersson och Rasmus Persson tar över programmet från och med 24 juni. ”Sommar-Christer kommer givetvis att, precis som Christer, sätta lyssnarna i fokus, men med en lite somrigare touch, säger Hanna Andersson.

Hanna Andersson är ingen radiorookie, hon leder Christer i P3 då och då, när hon inte producerar programmet. Fast i sommar kommer hon att höras betydligt mer än vanligt, och dessutom får hon en helt ny programledarkollega. 

– Det ska bli väldigt spännande att sända med Rasmus Persson. Och nervöst! Jag känner honom inte alls, men jag vet att han har en massa tatueringar och är uppväxt i en hippieby i Värmland där han fick magpumpas som treåring, efter att han råkat svälja en ”hippie-fimp” han hittade på trottoaren. Det blir nog kul det här, säger Hanna.

Hanna och Rasmus får sällskap av bisittarna tillika musikerna Matilda Sjöberg (Steget) och Edvin Edvinsson (Fibes oh Fibes).

Sommar-Christer försöker vara med lyssnarna där de befinner sig just nu: på de märkliga sommarjobben, de misslyckade sommarromanserna och de mysiga festivalerna. Programledarna kommer dessutom att utmana lyssnarna i tävlingen  ”Utmaningen”.

Mer om Hanna Andersson
Hanna kommer från Vänerns pärla Mariestad, men är bosatt i Göteborg sedan 9 år tillbaka. Till vardags är hon producent för Christer i P3 och ibland även programledare. När hon inte hänger på radiohuset spelar hon gärna fotboll, lyssnar på tuff musik och äter popcorn doppade i smör.

Mer om Rasmus Persson
Rasmus är en värmländsk bruksortsgrabb som stack till Göteborg med bandet för drygt tio år sen. Förra sommaren kunde man höra honom i P3 Känner och ska nu, enligt egen utsago, programleda sitt favoritprogram. Två saker som får honom på gott humör är musik i baktakt och mopeder i tvåtakt.

Kontaktinformation:
Hanna Andersson
hanna.andersson@sverigesadio.se
0739-06 15 42

Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig
caroline.meyer@sverigesradio.se
073-070 25 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".