Sommar i P1 med Carolina Neurath. Foto: Niclas Engsäll
P1

Sommar i P1 med Carolina Neurath

Ekonomijournalist som i sitt Sommarprogram ska jag prata om tävlingsinstinkt, fördomsfulla mediemän och näringslivstoppar som hotar och låtsasgråter.

Reporter som i boken Den stora bankhärvan 2011 avslöjade de dramatiska turerna kring HQ Banks uppgång och fall. Är anställd som ekonomijournalist på Svenska Dagbladet och vann Stora Journalistpriset 2012 i kategorin Årets Förnyare. Belönades året innan med Årets Guldspade tillsammans med kollegan för sin granskning av revisionsbranschen. Närde tidigt ett intresse för ekonomi och framförallt aktiehandel och började journalistbanan som reporter på Dagens Industri. Är hästägare och tävlar i dressyr.

 – En av de vanligaste frågorna jag får är ”hur är det att som ung tjej granska en mansdominerad bransch?”. I mitt Sommarprogram ska jag prata om tävlingsinstinkt, fördomsfulla mediemän och näringslivstoppar som hotar och låtsasgråter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".