Vad vill politikerna med medierna? Foto: Benjamin Thorén/Sveriges Radio

Sveriges Radio i Almedalen 3/7: Vad vill politikerna med medierna? Och vem ska betala?

Den svenska medievärlden befinner sig i stark omvälvning. Hösten blir en avgörande tid med viktiga beslut för både public service och dagspress. Hur ställer sig politikerna till de utmaningar som följer med digitaliseringen och de förändrade medievanorna? Välkommen till ett seminarium där riksdagens ledande mediepolitiker debatterar. Onsdag 3/7 kl. 13.30. Moderator: Staffan Dopping.

– Mycket talar för att när vi ser tillbaka på 2013 så kommer det att vara ett av de stora brytningsåren i den svenska medieutvecklingen. Men – vilka beslut är politikerna beredda att fatta? För oss är det avgörande för en väl fungerande demokrati med både ett starkt public service och en stark kommersiell mediemarknad, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

I seminariet får de olika riksdagspartierna möjlighet att redovisa sin linje i frågor som innehållet i public service-uppdraget, digitalisering av radionätet, relationen mellan dagspress och public service, dagspressens trängda ekonomi och presstödets framtid.

Seminariet ”Vad vill politikerna med medierna? Och vem ska betala?”
Tid: Onsdag 3 juli kl. 13.30-14.30
Plats: Wisby Strand Congress och Event 
 
Medverkande
Gustaf Hoffstedt (M)
Gunilla Carlsson (S)
Tina Ehn (MP)
Ulf Nilsson (FP)
Per Lodenius (C)
Andreas Carlson (KD)
Lars Ohly (V)

Moderator: Staffan Dopping

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, vik presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52

Cecilia Roos, ansvarig för samhällskontakter
cecilia.roos@sverigesradio.se
073-056 71 49
Twitter: @SR_CeciliaR

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".