Sommar i P1 med Karin Adelsköld. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sommar i P1 med Karin Adelsköld

Komiker och skribent som i sitt Sommarprogram ska berätta om hur det var att växa upp i ett grönavågen-hem.

Stand up-artist som blev utsedd till Årets kvinnliga komiker 2011. Var tidigare journalist och PR-ansvarig, men bytte yrkesbana efter att ha drabbats av en livskris. För att skingra tankarna hoppade hon på en stand up-kurs, vilket blev språngbrädan till en komikerkarriär. Driver idag en föreläsaragentur, skriver om teknik i prisbelönta bloggen lillagumman.se, har programlett Go’kväll på SVT och blev nyligen vald till en av Sveriges mest kreativa webbpersonligheter. Gav förra året ut en handbok om hur man blir en roligare talare.

Jag ska berätta om hur det var att vara barn till grönavågare som valde en radikalt alternativ livsstil mitt i skogen på 70-talet. Det kommer handla om hur man tar hand om en hushållsko, varför TV-serien Dallas var förbjuden och om min allra högsta önskan under många år: att få äta ketchup.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".