Dan Inge Olsson, pastor och musiker, som har skrivit många sånger som sjungs flitigt i kyrkorna. Foto: Lennart Nilsson/Sveriges Radio.
P1

Gudstjänst: Att vara buren

Dan Inge Olsson är välkänd sångare, musiker, sångförfattare och pastor. I gudstjänsten talar han om sin förvissning ”att vara buren av Gud”, men leder också musiken i kyrkan och är solist.

Tron är för många att vara buren av Gud. Ibland på ett oväntat sätt. Gud kan vara en viskning, en viskning genom någon annan person. Genom en stilla känsla eller kanske genom en helt vardaglig händelse. Något litet gör, att det plötsligt känns, att Gud finns med i vardagen.
Om det handlar söndagens musikgudstjänst från Tureholmskyrkan i Sösdala, Skåne, där det i betraktelse, vittnesbörd och sång handlar om en förvissning att bli buren.

Tureholmskyrkan, Sösdala
Sösdala är ett litet samhälle cirka 1,5 mil söder om Hässleholm, i norra Skåne. Mitt i samhället ligger Tureholmskyrkan, som förra året firade 20 års jubileum. 
Sången och musiken har länge haft en framträdande roll. Sösdala missionsförsamling, som är en del av Equmeniakyrkan, består av ca.180 medlemmar och det livaktiga ungdomsarbetet equmenia.

Medverkande:
Dan Inge Olsson
, gudstjänstledare, solist, arrangör och pianist.
Tillsammanskören, Ungdomskören och Minikören. Emma Olsson (dirigent, piano och flöjt). Viktoria Nordin, Frida Dahlén, Elin Andersson, Emma Olsson, solister. Lars Åke Martinsson (bas), Jörgen Grimberg (gitarr), Jonathan Martinsson (trummor), Frida Bäckström (vittnesbörd), Gun-Mari Lingman (vittnesbörd), Marisete Martinsson och Derek Walles (bön).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista