Therese Lundin binder flugorna själv. Foto: Magdalena Martinsson/Sveriges Radio
P1

Fjällradio i P1

Fjällradio i P1 möter flugfiskare, desperados och akvarellmålare som trotsar minusgrader. Hur målar man fjällakvarell i minusgrader? Vem drar runt en pulka lastad med vapen och ammunition? Fjällradio söker svaren. Och flugfiskar med rosa stjärtspröt.

På fjället och vidden - Fjällradio färdas i deckarmiljöer. Till ännu oskrivna berättelser. Och till nyskrivna. Och sanna. Som då svensk och norsk polis jagade en mördare i fjällen.

– Det är egentligen inte i fjällen som den här sortens kriminalitet borde hända. Det finns ju för fasen ingen här. Ändå händer det, säger Jerk Schuitema som skrivit en roman om Fjälldesperadon.

Fjällradio visar fjällets vardag. Med människor som färdas i fjälltrakterna. Renskötare, mångsysslare, naturromantiker och exploatörer. I Fjällradio hörs röster från ripvidet, skoterpallen och skarsnön.

Fjällradio sänds 12, 13, 14 och 15 augusti i P 1 klockan 11:03 och repris på kvällen 20:03.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista