Prästen Inger Boman och kantor Mariann Lestander medverkar i gudstjänsten från Mariakyrkan. Foto: Sveriges Radio.
P1

Gudstjänst: Att odla vänskapen med Gud

Behöver jag boka in Gud i kalendern? I gudstjänsten från Mariakyrkan i Umeå pratar prästen Inger Boman om att ta sig tid att söka Gud. Hon samtalar också med Inge Backlund, som genomfört en månadslång retreat på Kumlaanstalten.

Inger Boman arbetar sedan flera år tillbaka med andlig vägledning och retreater, bland annat på Kumlaanstalten. I gudstjänsten från Umeå pratar hon om att odla en vänskapsrelation med Gud, och om andlig vägledning och retreat som vägar att göra det.

– Ofta tror vi att vi ska möta Gud i det stora sammanhanget, men Gud kan vi finna i vardagen. Det handlar om att öva sin uppmärksamhet. I gudstjänsten hoppas jag förmedla en lust och nyfikenhet att söka vidare själv.

Inger Boman samtalar också med Inge Backlund, som genomfört en 30 dagar lång retreat på Kumlaanstalten. Mariann Lestander, Fanny Jonsson och Astrid Eriksson står för musiken i gudstjänsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista