Ametist Azordegan Sveriges Radio Metropol foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
2013-08-19

”En kärleksattack på svensk hiphop” med Ametist blir publikt

”En kärleksattack på svensk hiphop” har sedan starten 2007 utvecklats till landets största hiphopforum. Efter sex år har ”Kärleksattacken” vuxit sig för stor för studion i radiohuset i Stockholm. Därför kommer programmet med Ametist Azordegan i spetsen att sända live inför publik från Fryshuset från och med torsdagen den 19 september.

– Det här var ofrånkomligt – för många lyssnare hörde av sig varje vecka och ville trängas i vår lilla studio för att uppleva programmet live. Vi blev helt enkelt trötta på att år efter år behöva säga nej av utrymmesskäl, säger programledaren Ametist Azordegan som startade programmet 2007.

Under hösten kommer ”En kärleksattack på svensk hiphop”att sändas live inför publik från Fryshuset i Stockholm, torsdagar kl. 17-19 med start 19 september. Det är fri entré och först till kvarn som gäller.

– Utmaningen blir att förflytta den intima och lediga känslan från den lilla radiostudion till det lite större publika. Vi kommer att bygga ett eget mysigt "vardagsrum" på Fryshuset med plats för publik som snarare är en del av programmet än passiva åskådare. Dessutom är det rapparna, musiken och själva hiphopen som alltid automatiskt skapat programmets känsla och inte rummet vi är i, och jag är ju fortfarande jag. Jag har länge önskat den här utvecklingen och vet att många lyssnare blir glada nu, säger Ametist.

”En kärleksattack på svensk hiphop” sänds i Sveriges Radios Stockholmskanal Metropol 93,8 och på webben http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2842&grupp=3871 

samt i appen Sveriges Radio Play.

Mer om ”En kärleksattack på svensk hiphop”
Genom åren har gamla och nya artister hörts i personliga intervjuer, unika livesessions, premiärspelningar av låtar och diskussioner kring aktuella genrerelaterade ämnen. Programmet kallas "den svenska hiphopens vagga" eftersom det ofta har varit först ut med ny musik och nya artister inom genren. Adam Tensta, J-Son och Stor är bara några av de som gjort sina allra första intervjuer hos Ametist som sedan 2007 håller stenkoll på den svenska hiphoparenan.

”En kärleksattack på svensk hiphop” produceras från och med hösten 2013 av produktionsbolaget Munck för Sveriges Radio.

Pressbilder:

Ametist Azordegan. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/2482350_2000_1333.jpg 
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/2482344_2000_1333.jpg

Presskontakt:
Eva Sahlin, vik presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52

Besök Sveriges Radios presswebb sverigesradio.se/press och twitter.com/pressgruppen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista