2013-08-22

P1 toppar Googles sökstatistik under sommaren

Att P1 ligger semesterfirarna varmt om hjärtat visar nu även sökstatistiken från Google. P1 är nämligen det sökord som hamnat högst upp i Googles trendsökningar för hela sommaren.

”Det är årets Sommarpratare som ser ut att ha gjort störst succé då radiokanalen P1 ligger i topp över sommarens trendsökningar”, skriver Google i ett pressmeddelande idag.
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/google/pressrelease/view/sommaren-2013-enligt-google-cykel-vaeder-och-sommarprat-896937

– Det är fantastiskt roligt både för Sommarpratarna och för redaktionen som arbetar med programmet. Och det visar att Sommar i P1 är ett viktigt program för väldigt många människor, både yngre och äldre, säger Nina Glans, kanalansvarig för P1.

– Vi hade på känn att vi var trendiga i år, vilket denna trendsökning ju visar, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar & Vinter i P1, med ett skratt. 


För mer information och intervjuförfrågningar vänligen kontakta:
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
070-070 25 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista