Gruppen EKO tog hem segern i Svensktoppen nästa 2013. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio.
2013-08-25

EKO vann Svensktoppen nästa 2013

Idag vann EKO, P4:s musiktävling Svensktoppen nästa med låten ”Yellow”. EKO består av Anna Lidman och Hannes Lundberg från Skellefteå, Michael Ottosson från Bengtsfors och David Lännerholm, som tillsammans var P4 Västerbottens bidrag. Som vinnare får de en plats som utmanare på Svensktoppen och erbjuds även i egenskap av artist en plats i Melodifestivalen 2014.

Nu kommer EKO’s vinnarlåt ”Yellow” att spelas i P4 och den 22 september kommer låten att testas som utmanare på Svensktoppen. Nästa år väntar Melodifestivalen.

– Jag gråter och skrattar! Har aldrig varit så glad, säger den överlyckliga sångerskan i EKO, Anna Lidman.

Om Svensktoppen nästa
P4:s rikstäckande musiktävling Svensktoppen nästa arrangerades 2013 för sjätte året i rad. Både nya och etablerade låtskrivare och artister kan vara med och tävla med nyskrivna låtar.
Priset för det vinnande bidraget är en garanterad plats som utmanare på Svensktoppen samt ett erbjudande för artisten att medverka i Melodifestivalen 2014. Den låt som vinner Svensktoppen nästa spelas också regelbundet i Sveriges största radiokanal P4.

P4:s 25 lokala kanaler har hållit sina deltävlingar under våren och sommaren och har tillsammans fått in 959 nyskrivna och inspelade originallåtar till tävlingen, vilket är en ökning från förra året. Under finalen på Liseberg i Göteborg röstades vinnaren fram dels av publiken på plats, lyssnarna och av en jury, där publiken avgjorde den slutliga duellen mellan Sofia Sandberg-Albihn och EKO. I juryn ingick juryordförande Maths Broborg projektledare för Svensktoppen nästa, Christer Björkman, Melodifestivalgeneral, Carolina Norén, producent och programledare för Svensktoppen, Kerstin Behrendtz, musikredaktör, Kaj Kindvall, musikjournalist och programledare samt fjolårets vinnare Terese Fredenwall.

Mer information finns på: www.sverigesradio.se/svensktoppennasta

Pressbilder:
EKO, vinnare av Svensktoppen nästa 2013. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/2964037_2000_1333.jpg  
Länken nedan kommer att uppdateras med fler pressbilder under dagen. Foton: Martina Holmberg/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/press/bilder/stn2013/   

För mer information, vänligen kontakta:
Susanne Tellinger, pressansvarig P4
susanne.tellinger@sverigesradio.se  
08-784 6570

Under söndag och måndag, kontakta:
Maths Broborg, projektledare
maths.broborg@sverigesradio.se
0706-24 56 44

Besök Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press och twitter.com/pressgruppen 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista