Lundströms Bokradio: Marie Lundström, programledare. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
P1

Lundströms bokradio firar höstpremiär - med jordens undergång!

Marie Lundström har varit i Toronto, Kanada, och skådat Slutet För Världen! En sak är dock säker – Undergången saknar inte humor.

Hör Lundströms intervju med ständigt nobelpristippade författaren Margaret Atwood, vars avslutande del av den dystopiska trilogin MaddAddam kommer ut på engelska nästa vecka.

Sen finns det ju trotsiga själar som fortfarande  tror att det finns möjlighet att rädda Världen, men som brottas med just hur förändringen ska gå till. Vi har träffat dramatikern Anders Duus, aktuell i höst med pjäsen Grodregn över Fruängen på Stockholms Stadsteater och romandebuterande Linn Spross med boken Grundläggande Studier i hoppfullhet och hopplöshet.

Och om Undergången rymmer inslag av humor, får man säga att även Den Havererade Kärleken gör det – åtminstone i Lena Anderssons kärleksroman Egenmäktigt förfarande.

Lena Andersson kommer som gäst till höstpremiären av Lundströms Bokradio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".