Odlaredaktionen: Ulla de Verdier, Maj-Lis Pettersson och Gustaf Klarin Foto: David Hellgren/Sveriges Radio
P1

Odla: Mjölksyrejäsning tar hand om skörden

Det är ett bra skördeår för fritidsodlare. Gurkor, tomater, morötter, zucchini… vad ska man göra med alltihop?

Ett sätt, som blivit populärt de senaste åren, är att syra sina grönsaker. Mjölksyrejäsningen konserverar inte bara, den ger också magen nyttiga bakterier. Odla med P1:s Gustaf Klarin reder tillsammans med Stefan Roos, forskare i mikrobiologi, ut vad det är som händer i gurkburken.  

Så här mitt i skördetiden svarar Odla med P1:s trädgårdsexpert Maj-Lis Pettersson också på lyssnarfrågor om odling och trädgård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".