Harriet Walter som Brutus i Julius Caesar i London Foto: Helen Maybanks
P1

Kulturdokumentären: Spotlight London - från Shakespeare till Helen Mirren. Del 3

I våras tog kvinnorna helt över scenen när Phyllida Lloyd regisserade ”Julius Caesar” i London. Alla roller spelades av kvinnor och handlingen var förlagd till ett kvinnofängelse. I den tredje delen av kulturradions serie om engelsk teater, ” Spotlight London”, får lyssnarna idag möta Phyllida Lloyd som berättar om sitt arbete med skådespelarna.

Hon har varit med länge i branschen, regisserat teater  och  opera och blev den som fick uppdraget att regissera musikalen ”Mama Mia”, såväl på scen som på film. Det var  också hon som regisserade filmen ” The Iron Lady” med Meryl Streep som Margaret Thatcher. Kerstin Berggren har också träffat  Benny Andersson som i programmet berättar  om sina erfarenheter av Phyllida Lloyd i Mama Mia-projektet. Medverkar gör också skådespelerskan Harriet Walter som i ”Julius Caesar ”spelade Brutus .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista