Barnens Romanpris 2013: Agnes Åkerlund, Moa Gustavsson, Sandra Hjärne, Ylva Mårtens, Erik Ekdahl och Hanna Mohamed. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio.
P1

Barnens Romanpris: Barnjuryn pratar om ”Den första flickan skogen möter” av Moa Eriksson Sandberg

Vilken är 2013 års bästa barnbok för 9-12-åringar? Det ska en barnjury bestående av fem sjätteklassare från Gävle bestämma. Juryn har läst de fem nominerade böckerna till Barnens Romanpris 2013 och varje vecka samtalar de om en av böckerna. I veckans program: ”Den första flickan skogen möter” av Moa Eriksson Sandberg. Programledare är Ylva Mårtens.

Om boken ”Den första flickan skogen möter” av Moa Eriksson Sandberg:
Hanna och hennes vänner, Jonna och Sabina är tolv år. De är barn men närmar sig tonåren och det där vuxna, då killar, hångel, sex och relationen till föräldrar börjar tränga sig på. Och det gör också något annat, något mörkt och skrämmande. Det är sommarlov, men mitt i de varma dagarna som fylls med fika i bersån, en liten försiktig förälskelse, bad och sol så slår nyheten ner om att Linda Palm - byns populäraste tjej - är försvunnen. Det viskas till och med om att hon kanske är mördad…

Sändningsdatum i P1: Onsdag 25 september kl 14:35, med repris 26 september kl 18:45 samt P4 söndag 29 september kl 08:05.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".