Barnens Romanpris 2013: Agnes Åkerlund, Moa Gustavsson, Sandra Hjärne, Ylva Mårtens, Erik Ekdahl och Hanna Mohamed. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio.
P1

Barnens Romanpris: Barnjuryn pratar om ”Eddie 12 och hon som heter Elsa/Elsa 12 och han som heter Eddie” av Thomas Halling

Vilken är 2013 års bästa barnbok för 9-12-åringar? Det ska en barnjury bestående av fem sjätteklassare från Gävle bestämma. Juryn har läst de fem nominerade böckerna till Barnens Romanpris 2013 och varje vecka samtalar de om en av böckerna. I veckans program: ”Eddie 12 och hon som heter Elsa/Elsa 12 och han som heter Eddie” av Thomas Halling. Programledare är Ylva Mårtens.

Om boken:

Eddie är en störig kille, som ständigt blir utslängd ur klassrummet. Elsa är en soft tjej som precis flyttat till Eddies stad – och hon hatar den redan – för det första som händer är att hon blir bestulen på sin helt nya mobil. Dagen efter börjar hon i sin nya skola.

Eddies första skoldag drar igång med att föräldrarna bråkar. Han smiter ut och på vägen till skolan stöter han ihop med en kompis som har en skitsnygg mobil. Eddie dealar till sig ett bra pris och tar med sig telefonen till skolan. Han kommer för sent, som vanligt, och slänger sig ner i bänken bredvid den nya tjejen i klassen. Elsa.

Sändningsdatum i P1: Onsdag 2 oktober kl 14:35, med repris 3 oktober kl 18:45 samt P4 söndag 6 oktober kl 08:05.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista