Hanna Nur Elmi är en av medlemmarna i juryn för Barnens Romanpris 2013. Foto: Helene Almqvist.
P1

Barnens Romanpris: Barnjuryn pratar om ”Glasbarnen” av Kristina Ohlsson

Vilken är 2013 års bästa barnbok för 9-12-åringar? Det ska en barnjury bestående av fem sjätteklassare från Gävle bestämma. Juryn har läst de fem nominerade böckerna till Barnens Romanpris 2013 och varje vecka samtalar de om en av böckerna. I veckans program: ”Glasbarnen” av Kristina Ohlsson.  Programledare är Ylva Mårtens.

Om boken:

Mitt i natten knackar någon – eller något – på Billies fönster och dessutom svänger taklampan i ett rum där ingen varit. Pappa har dött och mamma vill inte bo kvar i Kristianstad. Men huset som Billie och hennes mamma flyttar till är skrämmande och långt från alla Billies kompisar. Hon vill inte alls bo där, men mamma lyssnar inte och tror inte ett ögonblick på det Billie berättar om allt mystiskt som händer i huset. Både nya kompisen Aladdin och hennes gamla, Simona, tror henne. Nästan. Tillsammans börjar de undersöka husets historia och upptäcker då mörka och skrämmande saker.

Sändningsdatum i P1: Onsdag 16 oktober kl 14:35, med repris 17 oktober kl 18:45 samt P4 söndag 20 oktober kl 08:05.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".