1 av 2
Barnens Romanpris 2013: Agnes Åkerlund, Moa Gustavsson, Sandra Hjärne, Ylva Mårtens, Erik Ekdahl och Hanna Mohamed. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio.
2 av 2
Hjalmar Ekström och Amanda Davin läser ur de nominerade böckerna. Foto: Helene Almqvist/Sveriges Radio.
P1

Barnens Romanpris: Barnjuryn pratar om ”Yummy” av Eva Susso

Vilken är 2013 års bästa barnbok för 9-12-åringar? Det ska en barnjury bestående av fem sjätteklassare från Gävle bestämma. Juryn har läst de fem nominerade böckerna till Barnens Romanpris 2013 och varje vecka samtalar de om en av böckerna. I veckans program: ”Yummy” av Eva Susso. Programledare är Ylva Mårtens.

Om boken:

Tolvåriga Mia och pappa har fått en lägenhet. En riktig, med möbler som socialen har skaffat. Men Mia längtar tillbaka till husvagnen i skogsdungen, där de bodde förr. Där hade hon en kompis, Gabby. Han var visserligen lite elak, men ändå en kompis. När mamma flyttar hem igen börjar lägenheten kännas lite bättre. Mamma och pappa lovar att sluta vara fulla, så kanske de får bo kvar där. När Mia sen träffar Finn med de långa storkbenen, då riktigt pirrar det i kroppen av förväntan. Han gillar henne och ger till och med ett smeknamn till Mia. Yummy! Men allt det nya är så skört. Tänk om det inte är på riktigt?

Sändningsdatum i P1: Onsdag 23 oktober kl 14:35, med repris 24 oktober kl 18:45 samt P4 söndag 27 oktober kl 08:05.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".