Tithi Hahn, programledare för Människor och tro i P1, radioprogrammet som befinner sig i skärningspunkten mellan religion och politik. Foto: Mattias Alm/Sveriges Radio
P1

Människor och tro: Kan Svenska kyrkan någonsin bli helt opolitisk?

En av de mest centrala frågorna inför kyrkovalet den 15 september är vilken roll politiken ska ha i Svenska kyrkan. Flera av de nomineringsgrupper som ställer upp i valet profilerar sig på just den här frågan, men vad menar man med att politiken inte hör hemma i kyrkan och hur ska ett alternativt valsystem se ut? Debatt mellan Anna Sophia Bonde från Frimodig Kyrka och Karin Perers från Centerpartiet.

Carolina och Amal bär muslimsk slöja och utsätts nästan dagligen för kränkningar. De vill efter det så kallade hijabuppropet se konkreta politiska åtgärder mot hatbrotten i Sverige. Vad gör regeringen och hur bemöter man  FNs kommitté mot rasism som nyligen kritiserade Sverige för brister i arbetet mot diskriminering och hatbrott?

Programledare: Tithi Hahn

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista