P2 Live Folk och Jazz Ale Möller, Mats Öberg och Olle Linder Foto: P.A. Sandberg
P2

P2 Live: Folk och jazz

Folkmusik med Ale Möller, Mats Öberg och Olle Linder. De förenar bland annat en vals av dalaspelmannen Pål Karl med Paul McCartneys och John Lennons ”Can’t buy me love”.
Från Gävle konserthus den 19 april. 

P2 live fortsätter med gruppen AA Yang Ensemble, från Bhutan. De ger smakprov på folkmusik i olika traditioner och populärmusik färgad av musiken från de kulturella världsmakterna Kina och Indien. Presenterat på engelska av ensemblens grundare, ledare och sångare, Jigme Drukpa.
Inspelat på Södra Teatern i Stockholm den 9 mars.
 

Från Kulturens Hus i Luleå blir det storbandsjazz. Den engelska pianisten, kompositören och arrangören Django Bates bjuder på låtar av Charlie Parker i eget arrangemang för Norrbotten Big Band. Även hörs hans hyllningsverk ”The Study of Touch” till idolen, Charlie ”Bird” Parker som uruppfördes denna kväll i Luleå den 1 juni.  

Sist i P2 Live hörs den amerikanska storbandledaren och kompositören Maria Schneider som tillsammans med Norrbottens Big Band spelar ”My Ideal” med solo på flygelhorn av Dan Johansson.

Presentation: Mats Einarsson

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".