Anders Eldeman på Melodikryssets sommarturné. Foto: Stina Gullander
2013-09-13

Nu öppnar Melodikryssfabriken – alla kan göra sitt eget Melodikryss

I dag öppnar Melodikryssfabriken – en sajt där vem som helst kan skapa sitt eget Melodikryss eller lösa kryss som någon annan har satt ihop. ”Vi hoppas att hela Sverige kommer att vilja skapa kryss!”, säger Anders Eldeman som leder det populära Melodikrysset varje lördag.

Melodikrysset som sänds i P4 är ett av Sveriges Radios mest populära program. Varje lördag lyssnar 1,7 miljoner när programledaren Anders Eldeman presenterar veckans kryss. Nu får alla chansen att utmana vänner och bekanta med sina egna kryss på sverigesradio.se/melodikryssfabriken 

I Melodikryssfabriken väljer man själv musiken och skriver frågorna – sedan skapas krysset automatiskt. Därefter kan man sprida det för att utmana vänner och bekanta, eller skriva ut det på papper och använda på fredagsfesten. Sajten går att använda på dator, surfplatta och mobil.

– Vi hoppas förstås att hela Sverige kommer vilja skapa kryss, dela kryss och lösa kryss, säger Anders Eldeman som sedan han tog över Melodikrysset skapat nästan 900 kryss.

Vinst: ett riktigt Melodikryss 
Den som skapar det mest spelade krysset i Melodikryssfabriken får göra ett riktigt melodikryss i P4 tillsammans med Anders Eldeman.

Fakta om Melodikrysset
Melodikrysset sänds i P4 lördagar kl. 10.03-11.00 och har 1,7 miljoner lyssnare. Programledare och krysskonstruktör är sedan 1996 Anders Eldeman. Melodikrysset har sänts i Sveriges Radio sedan 1965. Programledare vid starten var Peter Granberg.

Melodikrysset publiceras i många dagstidningar men går numera även att lösa digitalt. Av de 45 000 inskickade lösningarna varje vecka inkommer de flesta via programmets webbsida och Melodikryssets egen app.

Pressbilder:
Melodikryssfabriken (illustration): en sajt där vem som helst kan skapa sitt eget Melodikryss.
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2986435_1200_675.jpg 

Anders Eldeman på Melodikryssets sommarturné. Foto: Stina Gullander
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2987403_2000_1333.jpg

Anders Eldeman sänder Melodikrysset drive-in. Foto: Johan Ljungström/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/1659725_2000_1333.jpg

För mer information, vänligen kontakta:
Eva Sahlin, vik presschef, Sveriges Radio
070-684 18 52
eva.sahlin@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista