Kristian Gidlund Sommarpratade 30 juni 2013. Foto: Malin Sydne
2013-09-18

P3 sänder Kristian Gidlunds Sommarprogram ikväll

Med anledning av musikern, författaren och journalisten Kristian Gidlunds bortgång sänder P3 ikväll hans uppmärksammade Sommarprogram. Programmet blev ett av sommarens mest avlyssnade.

Sommar i P1 med Kristian Gidlund sänds i Musikguiden i P3 ikväll, onsdag 18 september kl. 18.30-20.30. Programmet presenteras av programledaren Tina Mehrafzoon.

– Efter Kristian Gidlunds Sommar i slutet av juni strömmade hyllningarna in och det stora intresset kring hans program har fortsatt sedan dess. Jag har inte varit med om något liknande under de 18 år som jag har arbetat med programmet, säger Sommars programchef Bibi Rödöö.

Mer om Kristian Gidlunds Sommar i P1:
Kristian Gidlund var med och bildade bandet Sugarplum Fairy där han var trummis, därefter skolade han om sig till journalist. Som 27-åring fick han cancer i magsäcken och började blogga öppet om sin sjukdom.
– Först uppfattade jag orden som ett dåligt skämt. Sedan rämnade verkligheten, berättade Gidlund i Sommar i P1.
Kristian Gidlunds program blev ett av sommarens mest avlyssnade och har hyllats av såväl lyssnare som kritiker. Programmet är producerat av Lena Tideström-Sagström.

Bädda in programmet på valfri sajt eller blogg
Man kan bädda in hela Kristian Gidlunds Sommar i P1 på valfri sajt eller blogg genom att använda sig av Sveriges Radios inbäddningsbara spelare.

Direktlänk för inbäddning:
http://sverigesradio.se/sida/embedspelaren.aspx?id=0&episodeid=209304&availableTo=2013-06-30

Mer information om hur den inbäddningsbara spelaren fungerar finns att läsa här.

Pressbild:
Kristian Gidlund. Foto: Malin Sydne.
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/2783712_2000_2000.jpg

Presskontakt:
Maria Lekteus, pressansvarig P3
maria.lekteus@sverigesradio.se
0732-314 556

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista