Barnen Paula Shembry och två kompisar har en klubb där de ber för en man de känner: "Han är egentligen död, men vi vet inte om han trodde på Gud. Det känns bara skönt att be att han ska komma till himlen. Foto: Privat
P1

Barnen: Tillbaka till min barndoms kyrka

Har barn religionsfrihet? Lollo Collmar reser tillbaka till adventisternas  Ekebyholm i Rimbo. Det blir också en resa tillbaka till hennes barndom.  Hon minns sina egna funderingar om Gud, synd och evigheten och pratar med dagens troende barn.

Paula Shembry är tio år och går på Ekebyholmsskolan i dag. Hon och två kompisar har bildat en klubb för att vara nära Gud.

- Vi ber för en man vi känner. Han är egentligen död, men vi vet inte om han trodde på Gud. Det känns bara skönt att be att han ska komma till himlen.  

Sara Wieczorek är sju år. Gud är som en mamma eller pappa som tröstar henne, berättar hon.

- När jag är ledsen går jag upp till mitt rum, och så tröstar Gud mig. Jag tror att han säger: ”Schhh! Det är okej nu.”

Ett program av Lollo Collmar.

Programmet sändes första gången i maj 2013 i serien Har barn religionsfrihet? Många lyssnare hörde av sig. Nu återvänder vi till frågan i två program.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".