Bokcirkeln. Lena Andersson, Marie Lundström och Philip Teir. Läser Pappan och havet av Tove Jansson. Lundströms Bokradio. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
P1

Lundströms bokradio: Ut på havet med Muminfamiljen

Äntligen bokcirkel! Och kan man tänka sig en bättre novembersyssla än att kliva in i Tove Janssons värld? En historia om börjar som ett stort familjeäventyr, men utvecklar sig till en ruggig relationsthriller…

I Bokcirkeln läser man Pappan och havet av Tove Jansson, tillsammans med Lena Andersson, Augustprisnominerad med sin  roman Egenmäktigt förfarande, och Philip Teir, författare och kulturchef på tidningen Hufvudstadsbladet i Helsingfors.

Var med du också! Läs de två första kapitlen i Pappan och havet till den första träffen i Lundströms Bokradio lördag 16 november.

Såhär börjar det:

”En obestämd eftermiddag i slutet av augusti gick en pappa omkring i sin trädgård och kände sig onödig.

Han visste inte var han skulle göra av sig, för allt som fanns att göra var redan gjort eller också var det nån annan som höll på med det…”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista