Världshemligt i P4. Varför måste vissa hålla på med kärlek för? Emma Nordenstam har gjort musiken till uppläsningen av Barbro Lindgrens klassiker Världshemligt som sänds i P4 på söndagar. Lyssna den 2/2 kl. 8.05 i P4 eller på ur.se. Foto: Tove Jonstoij/UR.

Varför måste vissa hålla på med kärlek för?

Världshemligt är Barbro Lindgrens dagbok från när hon var tolv-tretton år. Nu sänds den som följetong i P4 i uppläsning av skådespelaren Yasmine Garbi.


Barbro och hennes bästis Cissi har en koja i skogen. En dag när de sitter i kojan hör de hur det kommer några. Det är en tjej som heter Tobban och hennes kille Slipsen. De pussas hela tiden. Barbro och Cissi tycker att de är urfåniga!

Hör Yasmine Garbi läsa ur Barbro Lindgrens klassiker Världshemligt, från när Barbro var tretton år. Till söndagens avsnitt har Emma Nordenstam gjort en låt om såna här hemska saker som kyssar: "Tusen kyssar Bengt".

Hör låten här: https://soundcloud.com/tove-jonstoij/tusen-kyssar-bengt

Programmet finns tillgängligt för efterhandslyssning på ur.se/play

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista