Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Meny. Fia Gulliksson besöker kocken Michael Kühne i Vålkojan i Härjedalen. Sveriges Radio P1. Foto: Lisbeth Hermansson/Sveriges Radio.
P1

Gourmetmåltid tillagas i gammal våffelstuga i fjällen i veckans Meny

Den här veckan beger sig Fia Gulliksson till de härjedalska skogarna. I en tidigare våffelstuga har kocken Michael Kühne skapat en gourmetrestaurang och han delar med sig av sina recept på skagentoast med sikrom, friterad röding och sin berömda äppelsmulpaj.

I tio år har Michael Kühne drivit den prisbelönta restaurangen Vålkojan i skogen mellan skidorterna Vemdalen och Björnrike i Härjedalen. Till den gamla våffelstugan kan gästerna ta sig både på skidor, med skoter och med bil för att äta fina måltider.

I Meny bjuder Michael Kühne på sin sameskagen med egen sikrom som aptitretare och en friterad röding till förrätt. En av hans målsättningar är att använda sig av vad han kallar naturens skafferi i sin matlagning och till varmrätt lagar han vildfågel. Till efterrätt bakas en äppelsmulpaj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".