2014-01-24

Kraftwerks Ralf Hütter i exklusiv intervju i P2 på söndag

Kraftwerks grundare och ende originalmedlem, Ralf Hütter, är en medieskygg stjärna som sällan ger intervjuer. På söndag 26 januari intervjuas han i Elektroniskt i P2:s Kraftwerk-special.

När Ralf Hütter var i Stockholm i veckan gjorde han ett undantag från sin medieskygghet. De två stora dagstidningarna fick varsin intervju – Elektroniskt i P2 fick den tredje. Den enda radiointervjun med Ralf Hütter sänds på söndag klockan 20.00 i P2 Sveriges Radio.
­– Det krävdes en del tjat, men när vi väl satt på plats var han mycket pratsam, trevlig och tillmötesgående, säger Mats Almegård från Elektroniskt i P2, som gjorde intervjun.

I intervjun pratar den legendariske och stilbildande musikern om allt mellan skridskoåkning, japanska texter, Detroit, musikens ständiga förnyelse och 3D-effekter.
– Han kommenterar också NSA:s avlyssning av Angela Merkels mobiltelefon. När vi pratade om det märktes det att han blev mer personlig och inte så ”krafwerkig”, säger Mats Almegård.

Med anledning av Kraftwerks fyra utsålda konserter i Stockholm och vernissagen för Moderna Museets utställning “Dansmaskiner – från Léger till Kraftwerk” gör Elektroniskt i P2 med Andreas Tilliander en Kraftwerkspecial som förutom den exklusiva Hütter-intervjun innehåller mycket Krafwerk-musik och intervjuer med bland annat Jo Widoff som curerat utställningen.

Elektroniskt i P2 med Andreas Tilliander, söndag 26 januari kl. 20.00–22.00.

Pressbild:
Ralf Hütter. Foto: Peter Boettcher
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/3633/3149521_2048_1152.jpg

För mer information, vänligen kontakta:

Mats Almegård, producent
mats@tintenfisch.se  
070-945 05 90

Eva Sahlin, presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".