Britney Spears. Foto: Sony Music Sweden
PRESSMEDDELANDE 2014-01-27

Musikguiden i P3 med Tina Mehrafzoon presenterar: Hitfabriken

Vad har Katy Perrys ”Roar”, Britney Spears ”Work Bitch” och Rihannas ”Stay” gemensamt? De är hits – och de är skrivna eller producerade av svenskar. Tisdag den 4 februari är det premiär för ”Hitfabriken” i Musikguiden i P3. En reportageserie i tio avsnitt som fördjupar sig i det svenska låtskrivarundret och hemligheten bakom de svenska världshittarna.

Svenska låtar har blivit en exportsuccé, både på den amerikanska marknaden och i länder vi sällan läser om. Men det är inte våra artister som driver den svenska musikexporten. Det är låtskrivarna och producenterna.

-  I serien vrider och vänder vi på varje tänkbar förklaringsmodell till våra musikexportframgångar. Vi pratar med de som verkligen vet vilka låtar som blir hits och varför. Vi träffar doldisarna bakom de stora framgångarna i vår musikexport - nämligen låtskrivarna, producenterna, förläggarna och businessgenierna, säger Jesper Engström, reporter för Musikguiden i P3: Hitfabriken.  

Under 10 veckor gräver Musikguiden i P3 med Tina Mehrafzoon fram recepten bakom de senaste årens musikexportsuccéer och förklarar vad som driver den svenska hitfabriken framåt. Är hemligheten vår lutherska arbetsmoral, den kommunala musikskolan eller den svenska paradgrenen att kopiera exakt rätt trend vid rätt tillfälle? Eller beror det på något helt annat? I Musikguiden: Hitfabriken testkörs alla teorier mot låtskrivare, stjärnproducenter, experter och forskare.

Reporter: Jesper Engström
Producent: Tommie Jönsson

Musikguiden i P3: Hitfabriken är en serie som sänds tisdagar kl 19:30 i Musikguiden i P3 med Tina Mehrafzoon

Sändningsstart: tisdag 4 februari kl. 19:30

Reportageserien produceras av Rundfunk Media AB för P3 Sveriges Radio

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Sveriges Radio
Angelika Vaskevitch, pressansvarig P3
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
08-784 72 31, 073-231 45 56

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista