Linnea Henriksson. Foto: Karin Eller/Massa Media
P3

Musikguiden i P3 med Gästredaktör: Linnea Henriksson

Samma vecka som nya plattan Du söker bråk, jag kräver dans släpps bjuder P3-lyssnarnas favoritartist på en guidning genom sin personliga musikvärld.

Linnea Henriksson hymlar inte med att hennes låtar ofta handlar om verkliga personer och händelser. Hon beskriver den sortens låtskriveri som lite smutsigt, men samtidigt fängslande. Som en film baserad på en verklig händelse - det blir lite läskigare, lite starkare, lite vackrare.

Det personliga tilltalet och huvudrollstemat präglar Linnea Henrikssons låtval under gästredaktörsveckan, men det blir också en del bläddrande i CD-samlingen från hennes uppväxt. Linnea berättar om den första musikaliska kicken som väckte drömmen om att bli “sjungerska”, om åren på musikutbildningar som stärkte henne som person och suddade ut dragen av duktig flicka. Så formades hon, artisten och låtskrivaren Linnea Henriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista