Plånboken i P1

Handlar om sura efteravgifter vid biluthyrning, #Svinrik, hushållsbudget eller inte samt pensioner.

Sura efteravgifter vid biluthyrning

Att bila utomlands på semestern kan vara en underbar upplevelse, men med krångliga avtal kan det bli betydligt dyrare än vad man tänkt från första början. Alf hyrde en bil då han skulle till Spanien, men när han väl kom hem upptäckte han att det dragits pengar från hans konto utan hans medgivande. Organisationen Konsument Europa är med i studion.

#Svinrik

Teatern Brunnsgatan 4 tar upp pengar i en ny pjäs om hur pengar och lycka inte nödvändigtvis behöver gå hand i hand. Vad gör överflödet med oss människor? Martina Montelius som är manusförfattare, regissör och konstnärlig ledare är gäst i programmet.

Hushållsbudget eller inte?

Hur viktigt är det att sätta upp en budget och hur fördelar man utgifterna på ett rättvist sätt? Plånboken möter paret som predikar för hushållsbudgeten och som ansträngt sig med hemsidor och instruktionsfilmer för att fördela slantarna lika.

Pensioner

Plånbokens expert på pensioner – Mikael Nyman svarar på lyssnarnas frågor kring placeringar och hur man får det att gå ihop efter att man slutat jobba.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista