En kärleksattack på svensk hiphop. Foto: Sveriges Radio
Pressmeddelande 2014-02-10

Premiär för "En kärleksattack på svensk hiphop" – landets största hiphop-program

Torsdag den 13 februari är det säsongspremiär för det hyllade hiphop-programmet ”En Kärleksattack på Svensk Hiphop”. Tillsammans med hus-DJ Black Moose slår Ametist åter igen upp dörrarna till svensk hiphops vardagsrum, live direkt från Fryshuset.

På torsdag börjar ännu en säsong av En kärleksattack på svensk hiphop med Ametist. Som en del i kampanjen #decentralisering gör programmet en storsatsning på svensk hiphop från svenska småorter. Ametist bjuder på nya akter som hon tror kommer bli morgondagens stora stjärnor, och hon borde ju veta. Många av genrens nya stjärnor har gjort sina allra första intervjuer i det här programmet.

– Jag har i princip följt genren dagligen i 7 år. Svensk hiphop har under den tiden ständigt ökat i popularitet. Idag lyssnar “alla” på svensk hiphop, men samtidigt är det väldigt mycket akter från Stockholm och storstäderna som får utrymme av mainstreammedier. Jag vill motverka denna centralisering. Svensk hiphop är större och bredare än så. Småstädernas hiphop är väldigt intressant, den har andra musikaliska uttryck, låttextinnehåll och vardagsbeskrivningar än storstädernas. Nu när alla fått upp ögonen för svensk hiphop bör de vilja upptäcka genren i dess helhet. Jag utmanar härmed alla att intressera sig för genren på riktigt. Följ säsongens kampanj #decentralisering, säger Ametist.

I säsongspremiären torsdag den 13 februari kommer rapparen Ivory från Norrtälje som är aktuell med nya albumet Molnfällan. Ivory kommer köra flera låtar live och representerar subgenren Cloudrap, senaste soundet inom hiphopen. Programmet gästas också av Chris Jyck från Borlänge. Han kommer också köra sin alternativa och funkiga hiphop senaste albumet ”Tjuvar och änglar live”.

En Kärleksattack på Svensk Hiphop direktsänds i Metropol 93,8 torsdagar kl. 17.00-19.00

Programmet sänds även i repris på lördagar kl. 15.00-17.00 i Metropol samt tisdagar kl. 21.30-23.00 i P3 Sveriges Radio.

Det går även att lyssna på programmet i efterhand på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Vill du vara publik? Kom till Fryshuset på torsdagarna klockan 17.00. Det är gratis!

Pressbilder:
Ametist Azordegan. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/2991471_1333_2000.jpg

Ametist Azordegan. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/2991459_1333_2000.jpg

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Sveriges Radio
Angelika Vaskevitch, pressansvarig P3
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
08-784 72 31, 073-231 45 56

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".