Bokcirkeln, Lundströms bokradio. Marie Lundström. läser Älskaren av Marguerite Duras. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
P1

Lundströms Bokradio: Bokcirkeln läser Älskaren del 2

”Han är så långt ifrån en gorillahanne man kan komma”, säger Håkan Nesser när han beskriver älskaren i Marguerite Duras bok.  I det mörka rummet är det tyst, utanför hörs träskor klappra mot gatan och höga röster. Rummet är deras, den femtonåriga flickans och den stenrike, äldre älskarens.

Det är författaren Håkan Nesser och dramatikern Farnaz Arbabi  som diskuterar Älskaren i Bokcirkeln, som den här veckan läser fram till sidan 83 i pocketboken.

Dessutom går vi på biblioteket med Kristian Lundberg. Är biblioteket fortfarande en plats där vi kan få intellektuell första hjälpen? Kristian har själv en gång tiden hittat till litteraturen via lånekortet och om det skriver han i sin nya bok ”Det här är inte mitt land”.

Och så ber vi Anne Applebaum, en av världens ledande historiker med inriktning på Sovjetunionen och Östeuropa, sätta samman en egen kanon med Östeuropeisk litteratur.

Programledare: Marie Lundström

Producent: Lisa Bergström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".